Over Climate: the Movie

Climate: The Movie is de tweede klimaatdocumentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. Het is het vervolg op zijn uitstekende documentaire The Great Global Warming Swindle uit 2007. Climate: The Movie werd uitgebracht in maart 2024 en online vrij beschikbaar gesteld. De documentaire werd geproduceerd (en gefinancierd) door Tom Nelson, een podcaster die zich al twee decennia verdiept in het klimaatdebat. De Clintel Foundation is door Nelson en Durkin gevraagd om te helpen met de promotie en distributie van de film.

Deze film ontmaskert het klimaatalarm als een verzonnen schrikbeeld zonder enige wetenschappelijke basis. Hij laat zien dat officiële gegevens de bewering dat we getuige zijn van een toename van extreme weersomstandigheden – orkanen, droogtes, hittegolven en bosbranden – niet ondersteunen. De bewering dat de huidige temperaturen en CO2 niveaus in de atmosfeer ongewoon en zorgwekkend hoog zijn, wordt nadrukkelijk tegengesproken. Integendeel, vergeleken met de laatste half miljard jaar van de geschiedenis van de aarde zijn zowel de huidige temperaturen als de CO2 niveaus ongewoon laag. De aarde bevindt zich momenteel in een ijstijd. Het toont ook aan dat er geen bewijs is dat veranderende niveaus van CO2 (het is vele malen veranderd) ooit klimaatveranderingen in het verleden hebben ‘aangedreven’.

Maar er is consensus…

Waarom wordt ons verteld dat er geen bewijs is dat het klimaatalarm tegenspreekt? Waarom wordt ons verteld dat iedereen die de ‘klimaatchaos’ in twijfel trekt een ‘flat-earther’ en een ‘wetenschapsontkenner’ is?

De film onderzoekt de aard van de consensus achter klimaatverandering. Het beschrijft de oorsprong van de klimaatfinanciering en de opkomst van de biljoen dollar kostende klimaatindustrie. Het beschrijft de honderdduizenden banen die afhankelijk zijn van de klimaatcrisis. Het verklaart de enorme druk op wetenschappers en anderen om het klimaatalarm niet ter discussie te stellen: het intrekken van fondsen, afwijzing door wetenschappelijke tijdschriften, sociaal ostracisme.

Maar het klimaatalarm is veel meer dan een bandwagon voor financiering en banen. De film verkent de politiek van klimaatverandering. Vanaf het begin was de klimaatpaniek politiek. De schuldige was het industriële kapitalisme van de vrije markt. De oplossing waren hogere belastingen en meer regulering. Vanaf het begin was het klimaatalarm aantrekkelijk voor en werd het overgenomen en gepromoot door groepen die voorstander zijn van een grotere overheid.

Wie verschijnen er in de film?

De film bevat interviews met een aantal zeer vooraanstaande wetenschappers, waaronder professor Steven Koonin (auteur van ‘Unsettled’, voormalig provost en vice-president van Caltech), professor Richard Lindzen (voormalig hoogleraar meteorologie aan Harvard en MIT), Professor Will Happer (hoogleraar natuurkunde aan Princeton), Dr. John Clauser (winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde in 2022), Professor Nir Shaviv (Racah Institute of Physics), Professor Ross McKitrick (University of Guelph), Henrik Svensmark, Willie Soon en verschillende anderen.

Beschikbaarheid van Climate: the Movie

#ClimateTheMovie is sinds 21 maart 2024 gratis beschikbaar op veel online locaties. Ondertitels voor vele talen zijn gemaakt door de Clintel Foundation. Volg @ClimateTheMovie en @ClintelOrg voor updates. Deel de film om anderen de kans te geven inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering en klimaatbeleid.

Behalve op Youtube is de film ook beschikbaar op BitChute,  Rumble,  Odysee,  Twitter,  Vimeo,  Tom Nelsons Substack,  Spotify  en Telegram

Na het zien van de film ben je er misschien van overtuigd, net als wij, dat klimaatalarm niet gerechtvaardigd is, dat het verspreiden van angst onder de bevolking beschamend is en dat het huidige klimaatbeleid meer kwaad dan goed doet. Steun ons in dat geval om de film wereldwijd te promoten. De film is nu door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken. Laten we er honderden miljoenen van maken.

Doneren kan op verschillende manieren, zie de Clintel website. In de VS zijn we een 501(c)3.

Clintel publiceerde de World Climate Declaration, waarin staat dat er geen klimaatnoodtoestand is. Veel van de wetenschappers die in de film voorkomen hebben deze verklaring ondertekend.

Clintel is een onafhankelijke stichting die mensen informeert over klimaatverandering en klimaatbeleid. Clintel is in 2019 opgericht door emeritus hoogleraar geofysica Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok. In 2005 publiceerde Crok een prijswinnend artikel over de zogenaamde “hockeystickgrafiek”. Clintel lanceerde de World Climate Declaration en publiceerde in 2023 het boek The Frozen Climate Views of the IPCC (dat nu ook in het Nederlands, Deens en Duits verkrijgbaar is).

Als u de film in uw land wilt uitzenden en/of als u een vertoning in een bioscoop wilt organiseren,

neem dan contact op met  Evert Doornhof (evert.doornhof@clintel.org).

Deel met vrienden en familie